Uzman Bakış | 7'de Yedi

FINDIK: Her gün sadece 25-30 gr fındık yemek, günlük E vitamini ihtiyacının yüzde 100′ünü karşılar.

FAYDALARI

*Çok iyi bir enerji kaynağıdır. Vücuda güç ve enerji verir. Beden ve zihin yorgunluğunu giderir.

*Fındık, kalp ve damar sağlığı açısından çok faydalıdır. Kolesterolü düşürür. Kalp ritmini ayarlamaya yardımcı olur. Düzenli olarak her gün fındık yemek Kalp krizi geçirme riskini azaltmakta çok etkilidir.

*Kansızlığa iyi gelir. Vücut ve kemik gelişimini destekler. Hamilelerin hem kendileri için hem de doğacak çocuk için fındık yemeleri çok faydalıdır.

*Varislere iyi gelir.

*Fındık, soğuk algınlığı ve akciğer hastalıklarına da faydalıdır.

*Ayrıca, cildi güzelleştirir.

HİNDİ ETİ: Hindi eti kırmızı ete göre daha ekonomik, protein açısından da dana etine daha yakın. Bu nedenle de sofrada yeri olması gereken bir besin…

FAYDALARI:

*Hazmı kolaydır; hasta – sağlam herkese tavsiye olunur.

*Piliç eti vasıflarındadır.

*Yaşlanmaya karşı direnç oluşturur…

YOĞURT: Bağışıklık sistemini uyarıyor. 40 yaş üstünün çok tüketmesi öneriliyor. Özellikle rejim yapanlarda önemli etkileri var. Yağ yakmayı tetiklediği için normalden daha hızlı kilo verilmesini sağlar.

FAYDALARI

*Zararlı bakterilerin üremesini durdurarak bağırsakların düzenli olarak çalışmasını sağlar.

*Sindirim sistemi çalıştırır mide rahatsızlıklarını önler.

*Şeker hastaları için yararlı bir besindir, kan şekerini düzenleyici etkisi bulunmaktadır.

*Bağırsak düzensizliklerinin giderilmesine, özellikle çocuk ve yetişkinlerde karşılaşılan ishallerin tedavisine yardımcı olur.

*Kanser riskini azaltır, özellikle kolon kanserine karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır. Vücuttaki kolesterol miktarının azalmasına yardımcı olur, LDL kolesterolü azaltır.

*Kandaki asit baz dengesini sağlıklı hale getirir.

*Rahatlatıcı etkisi bulunmaktadır. Bu nedenle iyi ve rahat bir uyku için idealdir.

*Antibiyotik kullananlar, ilacın etkisiyle zarar görebilecek yararlı bakterilerin korunması amacıyla yoğurt yemelidirler.

KURU FASULYE: Türk mutfağında kış aylarının vazgeçilmez yemeğidir. Faydaları ile de vazgeçilmez olduğu ortaya çıktı. Kalp damar hastalıklarının düşmanı. Kolestrol ve şekere iyi geliyor. Dahası ete eşdeğer.

FAYDALARI

*İçerdiği hayvansal olmayan protein ve lifli yapısı ile kırmızı etten bir eksiği bulunmayan kuru fasulye, vejetaryen beslenme için de bir alternatif.

*Protein ve anorganik tuzlar bakımından çok zengin olan kuru fasulye, kemik yapısının güçlenmesine de yardımcı oluyor.

*Kuru fasulye sinirleri de kuvvetlendirir.

*Şeker hastalığına iyi gelir

*Romatizma, siyatik ve böbrek rahatsızlıklarına karşı ilaç etkisi vardır.

*Kalp ve damar tıkanıklığını önler

BÖĞÜRTLEN: Cilt gençleştirici özelliği var. Böğürtlen hafıza kaybından, mesane taşlarına kadar pek çok hastalığa iyi geliyor. Yaprakları kaynatılırsa, yaraları iyileştirmede eşsiz bir ilaç…

FAYDALARI:

*Böğürtlen idrar söktürür.

*Ayaklardaki şişlikleri indirir.

*Yüksek tansiyonu düşürür

*Gözlerdeki zafiyeti giderir.

*Mesane taşlarının düşmesine yardımcı olur.

*Ağız, dil, diş eti ve bademcik giderir.

*Haricen kullanıldığı takdirde ağrıları dindirir, yanıkları iyileştirir.

*Kökü kaynatılıp, suyu içilecek olursa kandaki şeker miktarını düşürür

YEŞİL MERCİMEK: Listedeki yiyeceklerden biri de yeşil mercimek. Anne sütünü artırıyor, kan yapıp, kolestrolü düşürüyor.

FAYDALARI;

*Besin değeri oldukça yüksek olan mercimek vücuda ve zihne güç verir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

*Gözlere de yararlıdır.

*Enerji verir ve yorgunluğu giderir.

*Kansızlara faydalıdır.

*Anne sütünü attırır.

*Kandaki kolesterol oranını düşürür ve kan akışını hızlandırır.

*Kalp ve damar hastalıkları ile şeker hastalığından korur.

*Kalp krizi riskini azaltır.

*Bağırsakları çalıştırarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını kolaylaştırır ve kabızlığı giderir.

ÇİLEK: Özellikle cilt için çok faydalı ve böbrek intihabına karşı çok etkili…

*Çilek vücuda kuvvet verir.

*Kolesterolü düşürür ve damar tıkanıklığını önler.

*Aynı zamanda çok iyi bir antioksidan olan çilek bağışıklık sistemini güçlendirir. Kansere karşı koruyucudur.

*Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına çok faydalıdır. Bağırsak kurtlarını döker, idrar söktürür…

*Kanı temizler.

*Diş etlerini güçlendirir ve ağız kokusunu giderir.

*Sakinleştirici etkisi ile tansiyonu düşürür ve stresi azaltır.

*Ateşi düşürür. Romatizma ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir.

*Cildi nemlendirir, tazelik ve güzellik verir.